Fokuspartiet Skolpartiet

QR-kod

STÖD Skolpartiet

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Till Nix to the Six

Diagrammet visar hur röster och mandat för Skolpartiet växer under valrörelsen fram till valet den 11 september 2022.

 

Vad är ett fokusparti?

Du kan proteströsta i ett fokusparti. Du kan bli medlem i ett fokusparti. Du kan bilda ett nytt fokusparti för att lösa ett angeläget samhällsproblem.

Proteströsta gör du för att visa ditt missnöje med den förda politiken. Du avregistrerar ditt val av parti 2018 till förmån för ditt nya val av fokusparti 2022. Ditt partibyte syns i diagrammet ovan. Du lever upp till detta val 2022!

Med ditt val av fokusparti anger du vilken fråga du anser viktigast. Du röstar även in kompetenta personer i riksdagen som driver denna fråga. I övriga frågor i riksdagen gäller direktdemokrati. Du röstar internt i fokuspartiet och bestämmer hur partiets riksdagmän ska rösta i riksdagen i övriga ärenden.

Denna portal kan också användas för att bygga fler fokuspartier.

Varför ska Skolpartiet vara ett fokusparti?

Valsamverkan mellan flera fokuspartier innbär att dessa varvar sina kandidater på en gemensm valsedel, vilket underlättar att passera spärren till riksdagen på fyra procent av rösterna. En intern valsamverkan, som här under ett paraplypartis ledning är laglig och skyddar från externa störningar.

Med fokuspartier i samverkan och krav på proteströstning från väljare och medlemmar så framgår i diagram när och med vilken marginal alla fokuspartier blir representerade i riksdagen. Därmed nås en styrkeposition som undanröjer tvivel om läget och gör opinionsundersökningar obehövliga.


Här finns Valprogrammet och två demovideor:


Med Nix to the Six – Demokrati på riktigt!

Partiprogrammet: